Po przyjęciu najnowszej aktualizacji Win 10 nie mogłem uruchomić laptopa.
Zrobiłem format. Pobrałem najnowszy obraz Win 10 x64. Po instalacji Win 10 a zaraz potem brakujących sterowników napotkałem problem z zainstalowaniem sterownika od karty graficznej AMD Radeon 8850M.
Na pokładzie mam integre Intel HD 4400, który po aktualizacji sterownika widnieje pod nazwą Intel HD Graphics Family - działa poprawnie.
Niestety AMD ma przydzielone podstawowe sterowniki od Win 10.
Podczas instalacji sterowników ze strony producenta komputer zacina się przy każdej próbie instalacji w normalnym trybie.
Próbowałem w trybie awaryjnym usunąć sterowniki od AMD odpowiednim programem i po restarcie instalować od nowa - dalej ten sam problem.
Instalowałem również ręcznie po przez wskazanie ścieżki do sterowników dedykowanych od producenta. Zainstalowały się. Po restarcie czarny ekran.
Jakieś pomysły?
(próbowałem różnych sterowników starszych i do win 8.1)
Dell Inspirion model 3537 - 7106 sterowniki
-
Di
-
Di
Re: Dell Inspirion model 3537 - 7106 sterowniki
czy są tu osoby z tym samym modelem laptopa?
jeżeli tak proszę podajcie mi jakie macie zainstalowane sterowniki do kart graficznych pod win 10
jeżeli tak proszę podajcie mi jakie macie zainstalowane sterowniki do kart graficznych pod win 10
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Raczej nie . Choć teraz patrzę , że jeden użytkownik coś, kiedyś pisał : opinie-o-dell/dell-inspiron-15-3537-opinia-t31925.html
..ale mówimy o roku 2014 (model z 2013). Teraz mamy 2020 i skoro pod "8-emką" były problemy, to i pod "10", można takich się spodziewać. W końcu jest to konkurencja (intel vs amd).
Próbowałeś zainstalować sterowniki przez "Auto-Detect and Install" ze strony AMD.
Oczywiście, wcześniej radzą zainstalować sterowniki od chipsetu i intel hd. W zasadzie jest to niepotrzebne, bo są instalowane automatycznie, co nie znaczy, że najlepsze do tej konfiguracji. Myk w tym, że ciężko (o ile jest to jeszcze możliwe) zainstalować starsze sterowniki do płyty/grafiki, bo system automatycznie dobierze najnowsze, co może kolidować ze sterownikami AMD.
Na forum AMD, znajdziesz więcej takich postów i rozwiązań do sprawdzenia. To oni muszą zapewnić wsparcie dla kolejnych systemów, co nie?
..ale mówimy o roku 2014 (model z 2013). Teraz mamy 2020 i skoro pod "8-emką" były problemy, to i pod "10", można takich się spodziewać. W końcu jest to konkurencja (intel vs amd).
Próbowałeś zainstalować sterowniki przez "Auto-Detect and Install" ze strony AMD.
Oczywiście, wcześniej radzą zainstalować sterowniki od chipsetu i intel hd. W zasadzie jest to niepotrzebne, bo są instalowane automatycznie, co nie znaczy, że najlepsze do tej konfiguracji. Myk w tym, że ciężko (o ile jest to jeszcze możliwe) zainstalować starsze sterowniki do płyty/grafiki, bo system automatycznie dobierze najnowsze, co może kolidować ze sterownikami AMD.
Na forum AMD, znajdziesz więcej takich postów i rozwiązań do sprawdzenia. To oni muszą zapewnić wsparcie dla kolejnych systemów, co nie?
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
-
Sp
Dzień dobry,
Pozwolę sobie odkopać temat, bo również się z tym borykam. Udało się może znaleźć jakieś rozwiązanie instalacji tych sterowników?
Pozwolę sobie odkopać temat, bo również się z tym borykam. Udało się może znaleźć jakieś rozwiązanie instalacji tych sterowników?
Wróć do „Laptopy Dell i Windows 10”