Bateria do INSPIRON 1525 - jaka najlepsza?
-
50
Bateria do INSPIRON 1525 - jaka najlepsza?
Witam.
Wpierw chciałem się przywitać, jestem tutaj nowy, miło mi wśród DellManiaków
Przejdę do mojej sprawy. Otóż kupiłem od znajomego DELLA INSPIRONA 1525, jednak żywotność tej baterii pozostawia wieele do życzenia. Przy właczonym WiFi i jasności ekranu na max wystarcza Ona na jakieś... 30-40 minut. Wydaje mi się, że jest to trochę za mało. Do tego w trayu wyskakuje mi informacja o rozważeniu wymiany baterii... Tu moje pytanie, jaką baterię kupić, aby długo mi wytrzymywała? Lepiej oryginalną o mniejszej pojemności, czy jakiegoś OEMa o dużej pojemności? Proszę o linki i Wasze opinie
Wpierw chciałem się przywitać, jestem tutaj nowy, miło mi wśród DellManiaków
Przejdę do mojej sprawy. Otóż kupiłem od znajomego DELLA INSPIRONA 1525, jednak żywotność tej baterii pozostawia wieele do życzenia. Przy właczonym WiFi i jasności ekranu na max wystarcza Ona na jakieś... 30-40 minut. Wydaje mi się, że jest to trochę za mało. Do tego w trayu wyskakuje mi informacja o rozważeniu wymiany baterii... Tu moje pytanie, jaką baterię kupić, aby długo mi wytrzymywała? Lepiej oryginalną o mniejszej pojemności, czy jakiegoś OEMa o dużej pojemności? Proszę o linki i Wasze opinie
-
e-
- Dellmania User
Re: Bateria do INSPIRON 1525 - jaka najlepsza?
.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2012, 09:19 przez e-help24eu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
50
Najpierw chciałem spytać kogoś, kto może miał do czynienia, czy te baterie naprawdę mają wszystkie taką krótką żywotność, czy nowa potrzyma mi ze 2 godziny ?
-
e-
- Dellmania User
.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2012, 09:19 przez e-help24eu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ni
GP952 (WK379)
Co do sprzedawców to nie polecam polegania na nich. No chyba, że w małym specjalistycznym sklepie. Ale za każdym razem jak zaufam sprzedawcy w takim MM, źle na tym wychodzę. Ale nie na wszystkim się człowiek zna
Co do sprzedawców to nie polecam polegania na nich. No chyba, że w małym specjalistycznym sklepie. Ale za każdym razem jak zaufam sprzedawcy w takim MM, źle na tym wychodzę. Ale nie na wszystkim się człowiek zna
-
Ge
Nicki pisze:GP952 (WK379)
Dokładnie, to najczęściej są osoby, które kompletnie nie znają się na specyfikacji oferowanego produktu.
Najlepszy z najlepszych fotograf oława na Dolnym Śląsku!
-
Sc
-
Ol
Nicki pisze:GP952 (WK379)
Zgadzam się, sprzedawcy często wciskają nam prawdziwe buble
-
Mi
Też miałem taki problem z kiepską jakością. Zdarza się.
bramki antykradzieżowe w komputerach dell
-
Al
-
Ip
Alpone pisze:Szczególnie na allegro takie problemy są...
Na Allegro każdy próbuje drugiemu "wcisnąć" swój towar, łatwiej robi się to anonimowo, wiadomo
Każdy z nas może cierpieć na zespół jelita drażliwego...
-
Ad
INSPIRON 1525 nie należy do najnowszych modeli, więc jeśli trzyma te pół godziny na baterii to i tak jest całkiem przyzwoicie Jeżeli chcesz aby laptop trzymał długo, trzeba poszukać bateri 9-komorowej. Będzie oczywiście droższa od standardowej i prawdopodobnie będzie wystawała tzw. "dupka" od baterii, ale laptop faktycznie będzie dużej trzymał. No i jeszcze jeden istotny temat, oryginał czy zamiennik? Wiadomo, oryginał to oryginał i nie ma bata, ale niestety dell przeważnie każe sobie słono liczyć z tego typu oryginalne części. Więc zostają jeszcze zamnienniki. Whitenergy specjalizuje się w zamiennikach, ma tego całkiem dużo na rynku. Może warto byłoby przemyśleć np. taką opcję?
http://itpromo.pl/p/1908/32601/bateria- ... soria.html
http://itpromo.pl/p/1908/32601/bateria- ... soria.html
Wróć do „Forum - Baterie do Laptopów Dell”