Antena WWAN w dell 5450

Problemy związane z: Laptop Dell Latitude
bf
bfksoql

Antena WWAN w dell 5450

Postautor: bfksoql » 24 lut 2025, 10:28

Witam,
Kupiłem sobie Dell Latitude 5450 i dokupiłem do niego modem WWAN. Modem nie ma zasięgu i dopiero zrozumiałem, że niektóre mają wyprowadzone anteny na mój nie :-( I teraz nie wiem co robić - znalazłem klapkę o numerze rf90f ale nie wiem czy ona jest odpowiednia i nigdzie nie widze instrukcji demontażu górnej pokrywy. Prośba o pomoc - może mogę założyć jakąś antenę bez tak poważnej integracji ? Albo wykorzystać tą od wifi a wifi wpiąć osobno na dongle usb ?

pi
piotr_solek
Dellmania UltraUser
Kontaktowanie:

Re: Antena WWAN w dell 5450

Postautor: piotr_solek » 14 mar 2025, 16:51

Trzeba sobie poszukac w sieci czesci z demontarzu uszkodzonych laptopów i albo same kabelki-z antenkami (jesli kompletne), lub całą cześć ekran z wmontowanymi juz anteną. Ta druga opcja wbrew pozorom moze okazac sie korzystniejsza i łatwiejsza w montarzu, tym bardziej, jesli zestaw w pelni sprawny, ale dobrze upewnic sie, czy zwrot mozliwy...lub kupic po taniosci i spisać na straty.

Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.

Wróć do „Laptopy Dell Latitude”