beeper - jak wyłączyć ?
-
m_
beeper - jak wyłączyć ?
Problem z beeperem.
Witajcie. Szukam pomocy w następującej kwestii:
Mój laptop dell inspiron 3147 uległ jakiejś awarii, po której zaczął szwankować wyświetlacz. Działają funkcje dotykowe, sporadycznie wyświetla również obraz (coraz rzadziej), ale zwykle nie – z komputera mogę korzystać tylko podłączywszy przez HDMI inny monitor (ale na laptopie cały czas działa funkcja dotykowego ekranu). Tym niemniej, w trakcie rozruchu komputera pojawia się dźwięk alertu (beep) w seriach po 8, co oczywiście może oznaczać problem z wyświetlaczem.
Tyle wiem. Serwis oglądnął komputer, zaproponowali przelutowanie – z groźbą immamentnego uszkodzenia komputera jeśli coś pójdzie nie tak; odmówiłem – komputer i tak służy mi jako stacjonarny, nie będę ryzykował, nie stać mnie obecnie na nowy w razie czego.
Problemem jest jednak ten głośny dźwięk beepera, który słychać w promieniu kilometra, a którego nie potrafię wyłączyć. Nie znalazłem takiej funkcji. Jedyne, co go w jakiś sposób moduluje – to jak na załączonym screenie: po WYŁĄCZENIU tego kontrolera komputer zaczyna ponownie piszczeć, jak przy rozruchu, po 8 razy w serii, tak samo głośno, niestety.
Bardzo chciałbym, żeby ten beeper przestał beepczeć… pomocy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wróć do „Laptopy Dell Inspiron”