Witam, to mój pierwszy post na tym forum.
Piszę ponieważ nie mam już pomysłów co do problemu który bardzo utrudnia mi funkcjonowanie na laptopie.
Co do problemu:
Byłem zmuszony do formatu lapka. Zainsalowalem nowy system ( Xp,SP3 ) i przez 2 dni wszystko śmigało jak należy po czym laptop zaczął się zawieszać na parę sekund z dziwnym dzwiękiem ( zawsze mam włączoną muzykę więc myśle ze wszystko staje i zawiesza sie utwór powodująć dziwny dzwięk ). Zawiecha występuje co jakiś czas i różny jest okres jej trwania - raz dosłownie 2 sekundy i wraca do normy a raz wszystko stanie i zostaje tylko reset. Nie reaguje myszka, klawiatura i wszystko inne. Myślalem ze moze jakies sterowniki sie gryzą ponieważ problem występuje zawsze podczas pracy w internecie. Wszystko uaktualniłem, Zrobilem diagnostykę systemu ( wszysko pass ), usunąłem antywirusa, przeskanowałem cały system, wszystkie temperatury w normie, rejestr przeczyszczony. Po prostu nie mam już pomysłów co to może być. Przed formatem wszystko chodziło jak należy.
Windows Xp SP3
Dell Inspiron 1525
Intel Pentium Dual CPU 1,73 Ghz - 2 rdzenie
2gb ram
Mobile Intel® 965 Express Chipset Family
Zawieszenie systemu. Brak pomysłów
-
bl
Re: Zawieszenie systemu. Brak pomysłów
Miałem to samo ze starym laptopem, przyczyna była następująca - brak wystarczającego zasilania. czesto pracowałem na niepodłączonym laptopie do prądu przez co aplikacje obciążały system przez opcje baterii "Power Saver" spróbuj przełączyć opcje zasilania na wysokie zużycie energii
Wróć do „Laptopy Dell Inspiron”