Dwa tygodnie temu zakupiłem Dell'a z dyskiem jak w temacie, jednak dzisiaj sprawdziłem w Menadżerze Urządzeń i ma ~240 GB, gdzie straciło się 16GB? Chyba producent dysku nie zarezerwował sobie tyle miejsca na sterowniki.
Jest to mój pierwszy dysk SSD i nie orientuję się w tym temacie dot. takich dysków.
W załączeniu zrzut z menadżera.
Dysk SSD 256GB
-
Ja
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Re: Dysk SSD 256GB
System dwójkowy.
256 000 000 000 / 1024 / 1024 / 1024 = (użyj kalkulatora)
256 000 000 000 / 1024 / 1024 / 1024 = (użyj kalkulatora)
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
-
Ja
Wybacz Piotrze ale nie jestem informatykiem i czy możesz mi to wyjaśnić bardziej, no jak laikowi.
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Ja też. A o tym fenomenie znikających GB lata już wszystko napisano. Można samemu znaleźć, takie informacje, wpisując odpowiednią frazę w przeglądarkę internetową.
http://forum.benchmark.pl/topic/72347-r ... -twardych/
http://forum.benchmark.pl/topic/72347-r ... -twardych/
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Nie pracuje dla Dell.
Nie pracuje dla Dell.
-
Ja
Dziękuję za wyczerpującą informację.
Jeszcze skomentuję wg siebie: Co to q..a konsumenta obchodzi, płaci za to co jest napisane w ofercie ...?
Jeszcze skomentuję wg siebie: Co to q..a konsumenta obchodzi, płaci za to co jest napisane w ofercie ...?
Wróć do „Laptopy Dell Inspiron”