Witam!
Przed kilkoma dniami zakupiłem używanego notebooka Dell Vostro 3460.
Service tag: BD4FVW1
Express service code: 24738125617
System: Windows 7 Home Premium
Kraj pochodzenia to Szwecja.
Czy ktoś z Was drodzy użytkownicy notebooków Dell jest w stanie jednoznacznie stwierdzić, czy ten model posiada podświetlaną klawiaturę?
Wszystkie źródła do których dotarłem mówią, że laptop ten powinien mieć klawiaturę z możliwością 2 stopniowego podświetlania.
A jednak nie potrafię uruchomić podświetlania. Wyczytałem, że za uruchomienie tej funkcji odpowiedzialna jest kombinacja klawiszy Fn+strzałki(góra, dół). Jednak mój laptop na strzałkach nie posiada żadnych nadruków mówiących o dodatkowej funkcjonalności tych klawiszy. Właściwie żaden z klawiszy nie posiada symbolu tej funkcji.
A zatem jak to wygląda? Brak w moim laptopie jakichś sterowników? Czy może ten model po prostu technicznie nie posiada tej funkcjonalności?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc w rozwikłaniu tej zagadki!
Pozdrawiam,
Michał
Dell Vostro 3460 - czy klawiatura jest podświetlana?
-
sz
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Re: Dell Vostro 3460 - czy klawiatura jest podświetlana?
Podświetlana klawiatura jest opcjonalna i kupujący mógł wybrać tańsza opcję.
Part # 9MN92 – US Backlit keyboard for Vostro 3460. W zależności wersji językowej może mieć inne oznaczenie.
Part # 9MN92 – US Backlit keyboard for Vostro 3460. W zależności wersji językowej może mieć inne oznaczenie.
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
-
sz
Witam,
Dziękuję za zainteresowanie moim pytaniem.
Jak mogę zatem sprawdzić model klawiatury by mieć pewność czy ma funkcję podświetlania czy też nie?
Zrobiłem dwa zdjęcia-jedno z managera urządzeń a drugie z widokiem naklejki producenta klawiatury.
Czy na ich podstawie da się to stwierdzić?
Pozdrawiam,
Michał
Dziękuję za zainteresowanie moim pytaniem.
Jak mogę zatem sprawdzić model klawiatury by mieć pewność czy ma funkcję podświetlania czy też nie?
Zrobiłem dwa zdjęcia-jedno z managera urządzeń a drugie z widokiem naklejki producenta klawiatury.
Czy na ich podstawie da się to stwierdzić?
Pozdrawiam,
Michał
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Pewnie tak jak masz bazę danych. Opis nie wskazuje na podswietlenie w klawiaturze :
916CX KEYBOARD, 87, NORDIC EASTERN EUROPEAN, C12S
Ja patrzę na znaczek na klawiaturze. Klawiatura może mieć dodatkową taśmę. Kupując używaną kieruje się zapewnieniem, że jest działające podświetlenie i jest kompatybilna z moim modelem.
Ps klawiatury mogą być kompatybilne z innymi modelami o czym indywidualni sprzedawcy mogą nie mieć pojęcia.
916CX KEYBOARD, 87, NORDIC EASTERN EUROPEAN, C12S
Ja patrzę na znaczek na klawiaturze. Klawiatura może mieć dodatkową taśmę. Kupując używaną kieruje się zapewnieniem, że jest działające podświetlenie i jest kompatybilna z moim modelem.
Ps klawiatury mogą być kompatybilne z innymi modelami o czym indywidualni sprzedawcy mogą nie mieć pojęcia.
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Nie pracuje dla Dell.
Nie pracuje dla Dell.