Witam,
Kupiłem nowego XPS 9360 jednak po 3 tygodniach zauważyłem, że laptop samoczynnie wyłącza się pracując na baterii. Zdarza się to nawet kilkakrotnie w odstępie paru godzin. Zgłaszałem to do sprzedawcy to zostałem odesłany do serwisu Della. Serwis Della polecił zaktualizować sterowniki (wysłali mi listę co należy zainstalować) a jak nie pomoże to zrobić re-covery systemu i jeszcze raz zaktualizować sterowniki. Tak więc na razie wykonałem aktualizację i niestety bez poprawy, dziś ponownie wyłączył się dwa razy. Tak więc chyba czeka mnie opcja re-covery i jak nie zadziała to pewnie znów telefon do serwisu Della (ostatecznie odesłanie komputera do nich) . Nie jestem informatykiem ani żadnym specem komputerowym, być może to tylko jakiś problem ustawień w Biosie czy coś podobnego. Czy ktoś miał coś podobnego i wie jak to "naprawić" bez konieczności re-covery lub odsyłania komputera do serwisu?
Nowy XPS13 9360 - samoistnie wyłącza się na baterii - co może być przyczyną?
-
jo
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Re: Nowy XPS13 9360 - samoistnie wyłącza się na baterii - co może być przyczyną?
Zrób pełny skan diagnostyczny. Dostępny na stronie Dell.
Jeśli to kwestia sprzętowa to nie potrzeba nic robić poza zgłoszeniem gwarancyjnym.
Jeśli to kwestia sprzętowa to nie potrzeba nic robić poza zgłoszeniem gwarancyjnym.
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.