10 letni laptop ale za 100 zł. Nie mogłem się oprzeć by nie zajrzeć co kryje ten już leciwy sprzęt klasy "stacja robocza". https://goo.gl/photos/YHTybr9F4FHEJoKC9
SPECYFIKACJA: klasyfikacja Windows 7 https://goo.gl/photos/biubFwAyQN1n8k4b9
Procesor:
Core 2 Duo T7600 @ 2 x 2,33 Ghz
Matryca: matowa FULL HD 15,4 cali WUXGA 1920 x 1200
Karta Graficzna: NVidia Quadro FX 350M 256MB
Pamięć RAM:
2048 DDR2
Dysk twardy:
80 GB SATA (wymieniony już na 180GB Intel 530 series SSD)
Napęd:
DVD-RW
Łączność:
Wi-Fi ABG, wbudowany modem wwan 5550 3G , LAN, Bluetooth 2.0
Porty:
1x Wejście na głośniki i wejście na mikrofon,
1x Lan RJ45 i Modem RJ11,
1x FireWire,
1x VGA,
1x RS 232 (COM),
4x USB 2.0.
3x USB 3.0 (expresscard)
Gniazda kart:
1 x PCMCIA
1 x Express Card (wykorzystane pod USB 3.0)
Urządzenia wskazujące:
TouchPad
Po wymianie na dysk SSD Windows 7 64 chodzi całkiem przyjemnie. W planie jest włożenie tam 4GB w dwóch 2GB kościach RAM. Laptop nie do stawania w szranki z żadnym procesorem klasy od i3-i7 ale jak narazie nie mam do niego zastrzeżeń. Po wstępnej konfiguracji Win7 pro 64 bit system po załadowaniu potrzebuje tylko około 600-700MB pamięci. Więc nawet 2GB w tej chwili pozwala na płynne otwarcie kilku zakładek bez wyłączania wtyczek w Firefox czy chrome ie. zastanawiam się jak mógłbym wykorzystać najlepiej gniazdo PCMCIA?Ma ktoś jakieś tani pomysł.
Dell precision m65 jak wam się podoba mój nowy zakup?
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Dell precision m65 jak wam się podoba mój nowy zakup?
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
- DELLMania
- Dellmania Admin
- Kontaktowanie:
Re: Dell precision m65 jak wam się podoba mój nowy zakup?
Za 100 zł to była okazja niebywała ! Świetny sprzęt. Z dyskiem ssd pewnie śmiga niebywale (jak na swoje lata)
Nie wstyd nie wiedzieć, lecz wstyd nie pragnąć swojej wiedzy uzupełnić.
Obsługa informatyczna firm. IT Company
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Wydajność zadowalająca ale możliwość wykorzystania USB 3.0 naprawdę mnie zaskoczyła. Pomyśleć jak skończył laptop za kilka lub kilkanaście tysięcy.. Gdybym tylko dostał jaśniejszy ekran
Nie pracuje dla Dell.
Nie pracuje dla Dell.
- DELLMania
- Dellmania Admin
- Kontaktowanie:
To może wymiana matrycy? Pewnie koszt również niewielki. Jakaś używana na allegro? Czasami jak jest ciemna to wystarczy wymiana inwenter. Miałem tak kiedyś. Matryca była ciemna i okazało się że coś takiego padło. Koszt niewielki.
Nie wstyd nie wiedzieć, lecz wstyd nie pragnąć swojej wiedzy uzupełnić.
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Ludzie już zgłaszali na forach problemy w nowych jednostkach (a my tu mamy 10-latka) więc wymiana w ciemno nie wchodzi w koszta. A czy ekrany z m4300 też są kompatybilne?
Nie pracuje dla Dell.
Nie pracuje dla Dell.
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
A dla zainteresowanych modem wwan DW5570 dał się zainstalować bez najmniejszego problemu.
Nie pracuje dla Dell.
Nie pracuje dla Dell.
Wróć do „Zakup laptopa Dell - forum dyskusyjne”