Cześć! Wczoraj kupiłem della 7548 - przez pierwsze 30 min - wszystko działało pięknie i cieszyłem się nim - poszedłem po kawę do kuchni - a po powrocie zastałem czarny ekran. No i tak mu zostało - nic się nie zmienia jak próbuję go włączyć i wyłączyć - dzisiaj raz przy włączeniu pojawił się znaczek della na dosłownie dwie sekundy, ale to jednorazowo - a tak to po prostu ciągle czarno i nic nie działa...
Spotkaliście się z czymś takim? Ktoś ma jakiś pomysł co mogło się stać?
Czytałem o problemach ze sterownikami po wygaszeniu, ale wtedy chyba po ponownym włączeniu powinien mi zadziałać, więc to chyba nie ten przypadek
Dzięki za pomoc!
dell7548 - nie włącza się / czarny ekran
-
de
-
Ka
- Dellmania SuperUser
Re: dell7548 - nie włącza się / czarny ekran
Witaj!
Nie wiadomo, co tu może być przyczyną tego problemu, więc najpierw trzeba zdiagnozować, czy wszystko działa tak jak powinno. Przy uruchamianiu laptopa klikaj klawisz, bodajże, F12 by wejść w BIOS. Następnie uruchamiasz diagnostykę (po więcej informacji odsyłam do tego artykułu: http://www.dell.com/support/article/us/ ... N115162/pl ).
Obstawiam, że problemem może być zły sterownik do karty graficznej.
Nie wiadomo, co tu może być przyczyną tego problemu, więc najpierw trzeba zdiagnozować, czy wszystko działa tak jak powinno. Przy uruchamianiu laptopa klikaj klawisz, bodajże, F12 by wejść w BIOS. Następnie uruchamiasz diagnostykę (po więcej informacji odsyłam do tego artykułu: http://www.dell.com/support/article/us/ ... N115162/pl ).
Obstawiam, że problemem może być zły sterownik do karty graficznej.
Dell Inspiron 15 3537, 15", Intel Core i7-4500U CPU 1,8 - 3GHz, Windows 8.1 64bit, 8GB RAM, pojemność dysku 1TB, grafika AMD Radeon HD 8850M + Intel HD Graphics 4400.
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2016, 12:01 przez piotr_solek, łącznie zmieniany 1 raz.
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
-
ad
Witaj,
czy problem nadal występuje?
Obstawiam, że była to wina systemu/sterowników -> standardowy problem w nowych laptopach z trybem uśpienia (tu dodatkowo duże znaczenie może mieć prędkość odczytu HDD, który w tym modelu do demonów prędkości nie należy).
Czekam na informację
czy problem nadal występuje?
Obstawiam, że była to wina systemu/sterowników -> standardowy problem w nowych laptopach z trybem uśpienia (tu dodatkowo duże znaczenie może mieć prędkość odczytu HDD, który w tym modelu do demonów prędkości nie należy).
Czekam na informację
-
si
ja kupiłem 2 tygodnie Dell Inspiron 7559 i jak go wybudzam z uśpienia to tak pół minuty czarny ekran z takim białym przebłyskami wygląda to poważnie po czym przechodzi do logowanie. Teraz go właśnie diagnozuje. Czym to może być spowodowane. Jutro będę dzwonił żeby mi go wymienili chyba.
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Mylicie tryb hibernacji z uśpieniem. To ten pierwszy potrzebuje więcej czasu naładowanie systemu.
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Nie pracuje dla Dell.
Nie pracuje dla Dell.
-
si
Wróć do „Laptopy Dell Inspiron”