Witam.
Właśnie zakupiłem używany tablet dell venue 11 pro 7130 i5 8gb 256gb. Problem jest tego typu, że ładuje się bardzoooo wolno. Sprawdziłem w BIOS i jest tylko 3W, a nie 24W. Mam oryginalną ładowarkę, ale kabel USB już nie. I tu pytanie, czy musi być to jakiś specjalny kabelek?? Mam 5 różnych kabli i na połowie w ogóle nie ładuje, a na reszcie tylko 3W. W tym są dwa oryginalne kable JBL od głośników. Na JBL długim 1m nie ładuje, a na krótkim 20cm ładuje z mocą 3W.
Kolejne pytanie do klawiatury slim. Czy ona powinna działać w BIOS, albo jak załaduje się windows i trzeba wpisać hasło użytkownika?? Ponieważ w ogóle nie działa. Nie wiem, czy to wina klawy, czy tabletu, a może jedno i drugie to kupa złomu. Do systemu wejść nie mogę, bo jest hasło byłego użytkownika. A formata znowu nie zrobię, bo życia zabraknie, aby naładować tablet.
Wielkie dzięki za pomoc.
dell venue 11 pro 7130 - ładowanie tylko 3W oraz problem z klawiaturą slim
-
gu
- Kamil_C
Re: dell venue 11 pro 7130 - ładowanie tylko 3W oraz problem z klawiaturą slim
Hej, mam ten sam problem.. kupiłem tablet z klawiaturą ładowarka jest oryginalna ale tylko zasilacz, kabel usb jest marki SONY a drugi (ten do gniazdka) to jakiś no name. Całą noc ładowałem i tylko 30% co dziwne klawiaturę ładuje ok naładowało do 100% tylko mam wrażenie, że za szybko bateria pada na klawiaturze..
BTW jak sprawdzić w biosie jakie jest ładowanie?
BTW jak sprawdzić w biosie jakie jest ładowanie?
-
gu
Aby sprawdzić z jaką mocą ładuję podczas włączania tabletu przetrzymaj VOLUME UP. Pojawią się opcje, oczywiście wybieramy BIOS (zmieniamy VOLUME UP, zatwierdzamy VOLUME DOWN). Wybieramy opcję z listy, chyba 3 od góry POWER MANAGMENT i tutaj mamy podane, czy ładujemy i z jaką mocą.
W moim przypadku okazało się, że jakiś amator wymieniał gniazdo ładowania w tablecie i zlutował tak, że jeden wielki glut. DO przelutowania i mam nadzieję, że pomoże.
Może ktoś szuka, to od razu napiszę. Klawiatura powinna działać od razu po podłączeniu, nawet w BIOS.
Kamil, to Twój zasilacz jest oryginalny, czy jakiś no name? Musi być 24W DELL, inaczej nie będzie ładować z pełną prędkością.
W moim przypadku okazało się, że jakiś amator wymieniał gniazdo ładowania w tablecie i zlutował tak, że jeden wielki glut. DO przelutowania i mam nadzieję, że pomoże.
Może ktoś szuka, to od razu napiszę. Klawiatura powinna działać od razu po podłączeniu, nawet w BIOS.
Kamil, to Twój zasilacz jest oryginalny, czy jakiś no name? Musi być 24W DELL, inaczej nie będzie ładować z pełną prędkością.
- Kamil_C
Sprawdziłem w BIOS-ie tylko 3W. Sprawdziłem kabel pod kątem uszkodzeń, lecz zauważyłem, że kabel USB jest nie oryginalny, pochodzi od SONY i posiada parametry niezgodne z wymaganiami adaptera (tej kostki) sprawdziłem jak wygląda oryginalny zasilacz na stronie producenta, różni się również przejściówka z gniazdka do adaptera i jest marki LONGWEL o parametrach 250V~ 2.5A. Wg. producenta oraz wymagań adaptera INPUT powinno być 100-240V -1A 50-60Hz
Prawdopodobnie oryginalny jest tylko adapter, nie cały zasilacz. Przypuszczam, że na ładowanie wpływają też parametry kabli nie samego zasilacza czy się mylę?
Prawdopodobnie oryginalny jest tylko adapter, nie cały zasilacz. Przypuszczam, że na ładowanie wpływają też parametry kabli nie samego zasilacza czy się mylę?
Wróć do „Forum Dell - inne akcesoria, komputery Dell, serwery Dell, drukarki Dell”