Laptop Dell z systemem Windows 64 bit. Od kilku dni przy każdym włączeniu komputera uruchamia się proces IAStorDatasvc, który powoduje: grzanie się laptopa, spowolnienie pracy, za głośna praca wentylatora, zużycie pamięci na poziomie 25 %.
Jak to dziadostwo wyłączę, to od razu wszystko wraca do normy. Proszę o pomoc w całkowitym odinstalowaniu tego gada, żebym go już więcej na oczy nie widział. Chyba, że to powiązane jest z jakimś programem, jeżeli tak to z jakim ?
Jak pozbyć się IAStorDatasvc
-
Ka
- Dellmania SuperUser
Re: Jak pozbyć się IAStorDatasvc
Proces "IAStorDatasvc" to proces Intel Rapid, musisz usunąć ten program całkowicie poprzez "Dodaj lub usuń programy"
Ewentualnie przy Windowsie 8.1 jest opcja "wyłącz program przy uruchamianiu systemu" i bodajże program "Delayed launcher" odpowiada za ten program (mi wyświetla, że to jest od Intel Rapid) i można spokojnie go wyłączyć. Nie wiem jak jest w Windowsie 7, u mnie jest taka możliwość.
Ewentualnie przy Windowsie 8.1 jest opcja "wyłącz program przy uruchamianiu systemu" i bodajże program "Delayed launcher" odpowiada za ten program (mi wyświetla, że to jest od Intel Rapid) i można spokojnie go wyłączyć. Nie wiem jak jest w Windowsie 7, u mnie jest taka możliwość.
Dell Inspiron 15 3537, 15", Intel Core i7-4500U CPU 1,8 - 3GHz, Windows 8.1 64bit, 8GB RAM, pojemność dysku 1TB, grafika AMD Radeon HD 8850M + Intel HD Graphics 4400.
Wróć do „Laptopy Dell i Windows 7”