Postautor: Karoolcia » 19 wrz 2014, 22:23
Czyli to jest tak że pojawia się logo Dell'a a następnie on znika i nic się nie dzieje? Prawdopodobnie powodem jest błąd pliku w systemie spowodowany przez wirusa albo usuniętego pliki systemowego. Czasem może to być nietypowy wirus typu HaxDoor (pojawia się ukryty proces tego wirusa, następnie pojawia się Blue Screen, przeważnie nie pokazuje tego ekranu i może powodować błąd ładowania). Może to też być problem z wczytywaniem plików NFST przez Windows, wtedy trzeba będzie wgrać na nowo system, zaktualizować wszystkie możliwe aktualizacje systemu i lepiej zabezpieczyć system, najlepiej jakimś dobrym antywirusem (może być np Avast!Free Ativirus, on będzie aktywny i usuwał wirusy, a raz w miesiącu skanować darmowym antywirusem DrWeb który można pobrać za darmo; takie jest moje zestawienie). Jest 3 opcja - problem z pamięcią RAM - może być uszkodzony. W tej sytuacji trzeba będzie wyciągnąć zepsutą kartę z laptopa a następnie sprawdzić czy wszystko działa. Nie mniej jednak mogę się mylić, jednak zaczęłabym sprawdzić od tej uszkodzonej pamięci RAM (o ile jest).
Mam nadzieję że o to chodziło, jeśli nie to nie mam bladego pojęcia co może być powodem...

Dell Inspiron 15 3537, 15", Intel Core i7-4500U CPU 1,8 - 3GHz, Windows 8.1 64bit, 8GB RAM, pojemność dysku 1TB, grafika AMD Radeon HD 8850M + Intel HD Graphics 4400.