Witam serdecznie.
Mam problem z laptopem Narzeczonej. Dell Inspiron M5010. Laptop zawieszał się po zalogowaniu do Windows 7. Powiedziała, że nie zależy jej na prywatnych pliki, więc skorzystałem z przywracania systemu nie zwracając uwagi na te pliki.
Przywracanie poszło pięknie - wkrótce pokazał się czysty systemik, ale coś mnie naszło, żeby odzyskać muzykę i użyłem Partition Wizard. Musiał trochę popracować, więc zostawiłem go na noc i rano już nie dało się nawet zrobić przywracania z partycji recovery.
Parę razy udało mi się dostać do menu della potem do menu rozruchu, gdzie próbowałem wszystkich opcji i teraz stanąłem na przywracaniu do stanu fabrycznego z płyty, którą (całe szczęście) wypaliłem zaraz po zakupie lapka.
I tu pojawia się kolejny problem, bo po wybraniu tej opcji wyskakuje komunikat:
Dysk jest nieodpowiedni dla tego procesu. Użyj dysku twardego o pojemności co najmniej GB.
Stąd mój wniosek, że C: i oraz pozostałe partycje zostały przemielone i dell nie może się połapać. W tej sytuacji powinienem chyba sformatować, albo/i ustalić nowe partycje. Nie mam jednak pojęcia jak to funkcjonuje w win 7, bo ostatni format robiłem jeszcze na win 98.
Czy ktoś mógłby mi doradzić co mam teraz zrobić? Format? Jakiś program do tworzenia partycji? Czy to nie spowoduje problemów z przywracaniem do stanu fabrycznego? Chodzi mi o to czy do użycia tej płytki wystarczy sama czysta partycja? Jeśli tak to byłbym wdzięczny za info z jakich narzędzi skorzystać.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!
RL
Przywracanie systemu. Problem z partycją
-
e-
- Dellmania User
Re: Przywracanie systemu. Problem z partycją
.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2012, 09:13 przez e-help24eu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
re
ok, tak zrobię, a jeszcze tylko kontrolnie zapytam - ta kopia zapasowa z cd powinna dać się przywrócić na taki "przehulany" dysk c:/ ?
-
ja
Witam mam identyczny problem, ale niestety ktoś wykasował rozwiązanie.
Ktoś pomoże?
Ktoś pomoże?
-
Lv
- Kontaktowanie:
Witaj.
Trochę się znam na tych laptopach, bo miałem z nimi trochę kłopotów, mam nadzieję, że nie popełnicie podobnych błędów
Przede wszystkim jak już będziecie przywracać do stanu fabrycznego, zróbcie kopie pozostałych partycji (pliki gdzieś zgrajcie) bo po przywróceniu do stanu fabrycznego (gdzie była tylko 1 partycja) będą błędy.
Format w przypadku windowsa 7 jest prosty. Dodatkowo jeśli wybierzemy opcję zachowania plików, pliki z poprzedniej instalacji windowsa będziemy mieć zachowane w katalogu "Windows.old".
Jakby były jakieś pytania - pytajcie śmiało.
Trochę się znam na tych laptopach, bo miałem z nimi trochę kłopotów, mam nadzieję, że nie popełnicie podobnych błędów
Przede wszystkim jak już będziecie przywracać do stanu fabrycznego, zróbcie kopie pozostałych partycji (pliki gdzieś zgrajcie) bo po przywróceniu do stanu fabrycznego (gdzie była tylko 1 partycja) będą błędy.
Format w przypadku windowsa 7 jest prosty. Dodatkowo jeśli wybierzemy opcję zachowania plików, pliki z poprzedniej instalacji windowsa będziemy mieć zachowane w katalogu "Windows.old".
Jakby były jakieś pytania - pytajcie śmiało.
Pozdrawiam, Łukasz
Sprawdź moje usługi dotyczące fotografii produktowej w Częstochowie. Jestem w stanie wykonać profesjonalne fotografie Twojego produktu, co będzie miało przełożenie na dotarcie do nowych i potencjalnych klientów.
Sprawdź moje usługi dotyczące fotografii produktowej w Częstochowie. Jestem w stanie wykonać profesjonalne fotografie Twojego produktu, co będzie miało przełożenie na dotarcie do nowych i potencjalnych klientów.
Wróć do „Laptopy Dell i Windows 7”