Witam,
Posiadam laptopa Dell Vostro 3550 z win 7 PRO x64. Karta sieciowa to Intel Centrino Wireless-N1030. Laptop zakupiony we wrześniu 2011.
Do tej pory wszystko z połączeniami poprzez WiFi było w porządku. Jakieś 1.5 tygodnia temu zaczęły się problemu z internetem. Prędkość internetu spadła na łeb i szyję.
Co ciekawsze problem nie występuje na innych kompach podłączonych do tego routera, problem nie występuje przy podłączeniu kablowym. Problem jest jak łączę się z innymi sieciami.
Próbowałem już: zmienić z AES na TKIP, kanał na 11, wyłączyć N, wyłączyłem bluetootha, inne połączenia sieciowe, zainstalowałem najnowszy Intel Proset Wireless oraz najnowsze stery. Problemu to nie rozwiązało.
Z góry dziękuje za każdą radę
Vostro 3550 - internet/WiFi
-
Or
- Dellmania User
Re: Vostro 3550 - internet/WiFi
Ciężko powiedzieć co mogło się stać,czy obniżona prędkość jest cały czas? Jakiego masz dostawcę internetu? Podaj więcej szczegółów. Rozumiem,że wgrywałeś najnowsze sterowniki i to nie pomogło. Może po prostu ktoś inny ściągał na komputer jakieś pliki i dlatego połączenie było dużo słabsze.
Oryginalne baterie do komputerów przenośnych - www.oryginalnebaterie.com
-
e-
- Dellmania User
..
Ostatnio zmieniony 29 paź 2012, 09:46 przez e-help24eu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Or
- Dellmania User
Dokładnie jak powyżej,sprawdź ustawienia routera i spróbuj go zresetować,to w wielu przypadkach pomaga. Daj znać na forum czy sytuacja się poprawiła.
Oryginalne baterie do komputerów przenośnych - www.oryginalnebaterie.com