Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów,
mam taki problem (w Studio 1340 - ekran na ledach): laptop mi spadł - dokładniej zsunął się ze stołu, ale złapałem go za ekran.
I teraz wyświetlacz jest ciemny.
Nie brakuje pikseli, wszystkie kolory wyświetla, nie ma żadnych konkretnych ciemnych plam. Jest po prostu przyciemniony. I nie daje się już bardziej rozjaśnić (daje się ściemnić, ale nie daje się rozjaśnić bardziej niż dość ciemnawy poziom).
Co to może być i czy to daje się naprawiać? Gdzie we Wrocku można by spróbować naprawić?
pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc!
Dodam, że wcześniej świecił pięknie, bardzo jasno...
Pociemniał ekran (po upadku) - czy to możliwe?
-
bo
-
KD
Re: Pociemniał ekran (po upadku) - czy to możliwe?
Witam,
widziałem kiedyś podobny efekt w DELL VOSTRO (stacjonarny komputer z zeszłego roku, all-in-one - komputer w jednej obudowie z monitorem). W tamtym przypadku w spadającym komputerze zerwaniu/przecięciu uległy kabelki od podświetlenia matrycy - była konieczność rozebrania komputera i lutowania
Co do wskazania serwisu z braku znajomości Wrocławia nie pomogę, ale z tego co wiem to taka naprawa to (dla jako-tako doświadczonego serwisanta) nie jest wielkim problemem i dlatego nie wiem czy szukać autoryzowanego serwisu.
Pozdrawiam i powodzenia,
K.
widziałem kiedyś podobny efekt w DELL VOSTRO (stacjonarny komputer z zeszłego roku, all-in-one - komputer w jednej obudowie z monitorem). W tamtym przypadku w spadającym komputerze zerwaniu/przecięciu uległy kabelki od podświetlenia matrycy - była konieczność rozebrania komputera i lutowania
Co do wskazania serwisu z braku znajomości Wrocławia nie pomogę, ale z tego co wiem to taka naprawa to (dla jako-tako doświadczonego serwisanta) nie jest wielkim problemem i dlatego nie wiem czy szukać autoryzowanego serwisu.
Pozdrawiam i powodzenia,
K.
- DELLMania
- Dellmania Admin
- Kontaktowanie:
Wygląda jak by świetlówka uległa zniszczeniu. Serwis we Wrocławiu gdzieś na forum już się ogłaszał. Poszukaj w opcji szukaj.
Nie wstyd nie wiedzieć, lecz wstyd nie pragnąć swojej wiedzy uzupełnić.
Obsługa informatyczna firm. IT Company
Obsługa informatyczna firm. IT Company
-
Or
- Dellmania User
Może byc dokładnie tak jak mówisz,świetlówka uległa uszkodzeniu i dlatego matryca jest całkowicie czarna. Jedynid serwis może Ci pomóc w tym [przypadku.
Oryginalne baterie do komputerów przenośnych - www.oryginalnebaterie.com