Witam.
Mam takie oto pytanko, czy wszystkie Vostro 3700 są składane w Chinach?
Czy kraj produkcji determinuje w jakiś sposób jakość produktu?
Oczywiście wiem, że Dell firmuje wszystkie modele i jakość powinna być przynajmniej teoretycznie jednakowa, wiem też że gwarancja 36 miesięcy NBD załatwia ewentualne problemy, ale...? No właśnie, czy może jest podobnie jak w pewnym modelu CB Radia, że ten sam model zrobiony w Chinach i na Filipinach dzieli kolosalna różnica w jakości?
Czy ewentualnie przygotować się psychicznie na więcej ewentualnych usterek?
Mam Vostro 3700 - made in China
A jak to wygląda u Was szanowni forumowicze?
Pozdrawiam serdecznie
Pytanie o kraj produkcji?
- Johny_73
- DELLMania
- Dellmania Admin
- Kontaktowanie:
Re: Pytanie o kraj produkcji?
Mamy doświadczenia takie że np Precisiony (czyli najwyższa półka) produkowane w Irlandii były 2 x bardziej awaryjne niż te produkowane w Polsce. Prawdę mówiąc sprzęt z Polski ma wg nas najniższą awaryjność. Fabryka nowa to się każdy stara. Nie wiem czy to będzie zachowane ale rok temu jeszcze tak było. 90% sprzętu awaryjnego było z Irlandii. Teraz nie ma Irlandii za to są chiny.. zobaczymy. Nie zawsze co chińskie to złe. Zabawki na Amerykę produkują Chińczycy i są dużo lepszej jakości niż te same, z tej samej fabryki produkowane na np Polskę. Niestety. Jak jest z Dellem to się sam przekonasz. Jak by co to opisz na forum
Nie wstyd nie wiedzieć, lecz wstyd nie pragnąć swojej wiedzy uzupełnić.
Obsługa informatyczna firm. IT Company
Obsługa informatyczna firm. IT Company
- Johny_73
DELLMania pisze:Mamy doświadczenia takie że np Precisiony (czyli najwyższa półka) produkowane w Irlandii były 2 x bardziej awaryjne niż te produkowane w Polsce. Prawdę mówiąc sprzęt z Polski ma wg nas najniższą awaryjność. Fabryka nowa to się każdy stara. Nie wiem czy to będzie zachowane ale rok temu jeszcze tak było. 90% sprzętu awaryjnego było z Irlandii. Teraz nie ma Irlandii za to są chiny.. zobaczymy. Nie zawsze co chińskie to złe. Zabawki na Amerykę produkują Chińczycy i są dużo lepszej jakości niż te same, z tej samej fabryki produkowane na np Polskę. Niestety. Jak jest z Dellem to się sam przekonasz. Jak by co to opisz na forum
Witam.
Zgoda, że Chiny robią zabawki na rynek amerykański i są one dobrej jakości,
tyle, że Polska to nie Ameryka - i w Polsce każdy chce upchnąć całe badziewie
bo to i rynek i klient biedniejszy. Zobaczymy jak będzie z jakością noteboka
made in China. Oczywiście będę sukcesywnie opisywał ewentualne niedociągnięcia
jakie zauważę w sprzęcie jeśli oczywiście sie pojawią. Oby nie.
Jak na razie jestem zadowolony, generalnie sprzęt dobrze się spisuje.
Materiały jak i wykonanie są OK. Wszystko dobrze spasowane, nic się nie ugina, nie trzeszczy, na matrycy nie zauważyłem uszkodzonych pikseli. Pracuje cicho, grzanie w normie ale prawdę mówiąc nie obciążałem go jeszcze dużo. Jedyne co zauważyłem
to jeden z zatrzasków trzymających baterię nie pracuje poprawnie - zobaczymy co będzie dalej.
Pozdrawiam
Johny_73
Dell Latitude D610 & Dell Vostro 3700 i5-520M GT330M
Dell Latitude D610 & Dell Vostro 3700 i5-520M GT330M
-
Or
- Dellmania User
Nie wszystko co produkowane lub składane w Chinach musi byc słabej jakości. Przykład Della to potwierdza,ale z tego co wiem,to chyba nie każdy model jest składany w tym kraju. To samo można powiedziec o butach: Nike produkuje je w Indonezji a na jakosc nie można narzekac.
Oryginalne baterie do komputerów przenośnych - www.oryginalnebaterie.com
Wróć do „Zakup laptopa Dell - forum dyskusyjne”