Dzień dobry.
Otóż od jakiegoś czasu nie działa mi USB C.
USB C przestało mi działać po aktualizacji biosa i po updayte systemy. Zrobiłem tzw, downgrade - czyli wgrałem poprzednie wersje biosa i windowsa, a USB C dalej nie działa.
Był u mnie nawet techni z Della, wymienił płytę główną, a USB C dalej nie działa. Technik poradził przeinstalowanie windowsa. Nie zrobiłem tego.
Myślicie, że przeinstalowanie systemy pomoże? Czy są jakieś inne na to sposoby? Szkoda mi czasu.
DELL G3 3590 - nie działa USB C
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Re: DELL G3 3590 - nie działa USB C
Czasami pomoże ponowne zainstalowanie pakietów sterowników ze strony dell. Chipset i ewentualnie sterownik do USB , jeśli dotyczy. Problem w tym , że najnowsze systemy często same się aktualizują i mogą nadpisać wadliwym sterownikiem.
Jeśli komputer nowy, to przywrócenie oryginalnej konfiguracji, jeśli stary , to dobrze pobrać najnowszą kompilację systemu i zainstalować.
Jeśli komputer nowy, to przywrócenie oryginalnej konfiguracji, jeśli stary , to dobrze pobrać najnowszą kompilację systemu i zainstalować.
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
Wróć do „Forum serwisowe - Serwis Dell i nie tylko”