Witam.
Kupiłem E6410 (Win7 Prof) z myślą zakupu drugiego HDD i zainstalowaniu na nim XP( potrzebuję korzystać o oprogramowania nie obsługiwanego przez nowsze Windowsy,i używając jednocześnie PCMiA ) W trakcie instalacji XP po skopiowaniu plików startowych następuje Bluescreen z informacją sprawdż dysk. Instalacja WIN7 na tym samym dysku kończy się sukcesem.Podpiąłem ten dysk do PC- ta przez przejściówkę i zainstalowałem XP bez przeszkód.Diagnostyka HDD wszystko OK.Proszę o sugesje.
Pozdrawiam.
Instalacja XP na E6410
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Re: Instalacja XP na E6410
Dysk masz ustawiony (BIOS) jako SATA IDE czy AHCI? Ja bym spróbował ten pierwszy tryb.
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
-
54
Pierwsze co przyszło mi do głowy to ta zmiana.Przy ustawieniu na ATA jest ten sam błąd<umknęło mi w pierwszym poście ale tak jest jak się robi kilka rzeczy na raz-przepraszam>.Spróbuję załadować instalatora XP na PC-cie i wsunąć HDD do lapka.Może się uda a jak nie to jeszcze spróbuję wykonać
to samo na Lenowo ,chociaż wolał bym tego uniknąć bo zdarzyło mi się po wyjęciu HDD wysypać Bios.
Bez związku a jednak miało miejsce.Gość który na nowo zaprogramował kość nie potrafił tego wytłumaczyć chociaz z tego żyje ale pocieszył mnie że to nie odosobniony przypadek.
Dzięki za poświęconą uwagę.
to samo na Lenowo ,chociaż wolał bym tego uniknąć bo zdarzyło mi się po wyjęciu HDD wysypać Bios.
Bez związku a jednak miało miejsce.Gość który na nowo zaprogramował kość nie potrafił tego wytłumaczyć chociaz z tego żyje ale pocieszył mnie że to nie odosobniony przypadek.
Dzięki za poświęconą uwagę.
- AMSO
- Dellmania User
Z którym SP masz Windowsa Xp?
Szukasz sprzętu klasy biznes? U nas znajdziesz laptopy poleasingowe w klasie A między innymi marki Dell. Mamy również komputery poleasingowe tej firmy zapraszamy. My pomagamy zawsze i wszędzie
-
54
Z xp sp3 poszło bez bólu.Kompletuje sterowniki i zobaczymy co będzie dalej.Nie mam dużych oczekiwań więc powinno być z górki
- AMSO
- Dellmania User
Właśnie dlatego spytałem bo bez sp3 nie idzie
Szukasz sprzętu klasy biznes? U nas znajdziesz laptopy poleasingowe w klasie A między innymi marki Dell. Mamy również komputery poleasingowe tej firmy zapraszamy. My pomagamy zawsze i wszędzie
Wróć do „Laptopy Dell Latitude”