Właśnie otrzymałem Della E6540 (service tag: H1Y8YY1), jednak mam problem z WiFi. Po zainstalowaniu sterowników ze strony producenta po prostu ono nie działa. Tak, jakbym wcale nie posiadał karty WiFi lub byłaby ona wyłączona.
System: Windows 7 Home Edition x64
Karta sieciowa w tym laptopie to Centrino Ultimate-N 6300
Po instalacji sterownika do wifi jest ona prawidłowo wykrywana w menadżerze zadań jako:
Intel ® Centrino ® Ultimate-N 6300 AGN
Internet działa bezproblemowo po kablu. A po WIFI po prostu go nie ma. Jakieś pomysły, co może być tego powodem? Kupować nową kartę WiFi?
E6540 - nie działa WIFI
-
zx
Re: E6540 - nie działa WIFI
Problem nieaktualny. Po 6-krotnym reinstalowaniu systemu i instalowaniu sterowników udało mi się ustalić co było powodem, więc jak ktoś będzie miał podobny problem to musi zainstalować sterownik do sieci Wifi jako pierwszy, a dopiero później resztę sterowników. Po prostu któryś driver zainstalowany przed sterownikiem do wifi coś blokował.
Oczywiście na Windowsie 10 ten problem wcale nie występuje...
Oczywiście na Windowsie 10 ten problem wcale nie występuje...
-
zx
Ja pierdziele, jednak problem nadal aktualny. Uruchomiłem komputer ponownie kilka razy i problem wrócił. Znowu brak Wifi. Tak jakby karta nie była włożona do komputera, albo jakby była całkowicie wyłączona.
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Mam tą kartę pod Win 10 ( E6440). Nie ma problemów z instalacją , jak i wykryciem. Nawet odpuściłem sobie instalację sterowników.
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
-
zx
Temat do zamknięcia. Okazało się, że winny wszystkiemu był uszkodzony przełącznik WiFi, który potrafił wyłączać kartę sieciową mimo, że fizycznie był włączony. Pomogło dopiero całkowite wyłączenie go w biosie.
Wróć do „Laptopy Dell Latitude”