Witam
Mam problem z odsłuchiwaniem dźwięku w słuchawkach, kiedy je podłączę nic nie słychać a głośniki się nie wyłączają, po zresetowaniu laptopa z podłączonymi słuchawkami dźwięk jest słyszalny. Kombinowałem z różnymi ustawieniami i nic nie pomaga. Nie wiem czy to wina sprzętu czy systemu. Tak się dzieje od nowości, nawet gościu z pomocy technicznej na początku zauważenia tej bolączki poradził aby resetować komputer z podłączonymi słuchawkami.
Inspiron 15 3576, Win10 zakupiony we wrześniu 2018r.
Jeśli ktoś miał/ma takie problemy to proszę o info jak z tego wybrnąć.
Problem z przełączaniem z głośników na słuchawki
-
Ja
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Re: Problem z przełączaniem z głośników na słuchawki
Masz Dell audio? Czy po podłączeniu masz informację o aktywnym porcie (nawet jeśli nie ma dźwięku)? Weź słuchawki innego producenta i sprawdź czy problem się pojawia. Sprawdź czy nie było ważnych aktualizacji. Jeśli port nie jest fizycznie uszkodzony a słuchawki są kompatybilne, to już pozostaje Ci wykluczyć system. Oczywiście nie ma gwarancji poprawy, bo z każdą kolejną wersją Win10, "coś się psuje", lub znikają opcje ustawień.
Ja bym spróbował (jeśli dotyczy) odinstalować sterownik/oprogramowania od dźwięku i niech system sam dopasuje sterowniki. Po restarcie wystarczy sprawdzić czy jest poprawa.
ps Win10 miał już tyle wersji, że samo Win10 nic już nie mówi...
Ja bym spróbował (jeśli dotyczy) odinstalować sterownik/oprogramowania od dźwięku i niech system sam dopasuje sterowniki. Po restarcie wystarczy sprawdzić czy jest poprawa.
ps Win10 miał już tyle wersji, że samo Win10 nic już nie mówi...
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
-
Ja
Nie, nie mam Dell audio i po podłączeniu słuchawek nie pojawia się jakikolwiek komunikat. Próby robiłem na trzech różnych słuchawkach.
Wczoraj pobrałem i zainstalowałem trzy live dystrybucje linuksowe: ubuntu, mint, elementary i na każdej nie ma takiego problemu, podłączając słuchawki wyłączają się głośniki i odwrotnie. W takim razie to wina Win10.
Dzisiaj ściągnąłem: Realtek-High-Definition-Audio-Driver_AH6RR_WIN_6.0.1.8339_A01.exe mam nadzieję że pomoże, jeśli nie to wypróbuję jak proponujesz, odinstalowanie sterowników windows. Dzięki.
Wczoraj pobrałem i zainstalowałem trzy live dystrybucje linuksowe: ubuntu, mint, elementary i na każdej nie ma takiego problemu, podłączając słuchawki wyłączają się głośniki i odwrotnie. W takim razie to wina Win10.
Dzisiaj ściągnąłem: Realtek-High-Definition-Audio-Driver_AH6RR_WIN_6.0.1.8339_A01.exe mam nadzieję że pomoże, jeśli nie to wypróbuję jak proponujesz, odinstalowanie sterowników windows. Dzięki.
-
Ja
Pomogło!!! zainstalowanie nowego drivera dell audio, pojawia się komunikat i po zatwierdzeniu wyboru(słuchawki) słychać dźwięk/muzykę, po odłączeniu słuchawek powraca dźwięk w głośnikach.
Problem wydaje się być rozwiązany.
Problem wydaje się być rozwiązany.
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Brawo.
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Nie pracuje dla Dell.
Nie pracuje dla Dell.
Wróć do „Laptopy Dell Inspiron”