Witam,
Tym razem jestem już szczęśliwym posiadaczem płytki z Windowsem 8 od Dell'a. Chciałem przywrócić ustawienia fabryczne, lecz wyskoczył mi taki oto błąd:
Nie można załadować aplikacji lub systemu operacyjnego z powodu braku wymaganego pliku lub
błędów w tym pliku.
Plik: \windows\system32\winload.efi
Kod błędu: 0xc0000001
Poszukałem w internecie jak to naprawić, skorzystałem z tego:
http://superuser.com/questions/460762/how-can-i-repair-the-windows-8-efi-bootloader
I teraz nie mogę nawet uruchomić Dell Backup & Recovery.
Jak mógłbym przywrócić ustawienia fabryczne lub jak pozbyć się tego problemu?
Inspiron 15R 5537 - Błąd winloader.efi
-
Ka
- Dellmania SuperUser
Re: Inspiron 15R 5537 - Błąd winloader.efi
Hmmm... Próbowałeś przeskanować laptopa Kontrolerem plików systemu Windows (czy jakoś tak)? Albo aktualizowałeś system? Napisz też do pomocy technicznej Dell'a, na pewno coś poradzą. Trzeba wszystkiego próbować Jeśli to nic nie da to będziesz musiał na czysto instalować system...
Dell Inspiron 15 3537, 15", Intel Core i7-4500U CPU 1,8 - 3GHz, Windows 8.1 64bit, 8GB RAM, pojemność dysku 1TB, grafika AMD Radeon HD 8850M + Intel HD Graphics 4400.
-
Ku
Re: Inspiron 15R 5537 - Błąd winloader.efi
Temat do zamknięcia, przyczyną była, uwaga, NIEPRZYKRĘCONA płytka od modułu bezprzewodowego i bluetooth. Ciekawostka: Bluetooth działał, WiFi nie, bo moduł ten był włożony krzywo i jedno urządzenie działało, drugie nie. Po prostu wypadł moduł. Swoją drogą, reinstalacja systemu nadała mojemu Windowsowi drugie życie i wieje świeżością aż miło
Pozdrawiam forumowiczów i przestrzegam przed czymś takim, warto sprawdzić podzespoły zanim wydamy wyrok na software.
Pozdrawiam forumowiczów i przestrzegam przed czymś takim, warto sprawdzić podzespoły zanim wydamy wyrok na software.
Wróć do „Laptopy Dell Inspiron”