Witam.
Zakupiłem 2 dni temu nowego laptopa - Dell 17R N7010 w tej bogatsze wersji podzespołowej (i5 2.53GHz, 4Gb ram, 1Gb radeon hd5470, dysk 640gb) i mam taki dziwny problem w grach, ale nie we wszystkich. Mianowicie laptop tak choćby nie wykrywa panoramicznego ekranu, tylko taki normlany.
Żeby to potwierdzić zainstalowałem dwie rózne gry, starsza i nowszą - GTA San Andreas i NFS Undercover (obywdie maja w.w problem)
Po odpaleniu gry są wyśrodkowane i po prawej i lewej stronie obrazu widnejeą dwa czarne pasy, na których nic się nie pojawia.
Z samym laptopem jest raczej ok, bo np gry pobrane z platformy steam mogą być normlanie ustawione na 1600x900. Podobnie jest w przypadku tych dwóch wymienionych wyżej gier, pod warunkiem, że do laptopa jest pobięty inny sprzet wyświetlający. Np podpiąłem monitor 19" LG (1280x1024) i w grze włączonej na laptopie ale na tym monitorze, w opcjach można normlanie ustawić 1280x1024. Podobnie jest jak podepnę panoramiczny (!!) tv (z funkcja monitora) LG 19" (1280x720) i co o dziwo w opcjach obu gier można ustawić 1280x720, niestety normlanie, jeśli żadnen monitor lub tv nie jest podpięty do laptopa, to max rodzielczość jaką mogę ustawić to raptem 1024x768, mimo iż ekran w lapku ma rodzielczość 1600x900....
DirectX 11 jest, sterwoniki ati radeon HD5470 są zainstalowane od nowości (standardowo), Win 7HP 64bit
Co może być nie tak ? Trochę przykre,że żeby pograć w jakąs grę musze podpiąć do laptopa inny monitor lub tv z funkcją monitora, żeby w pełni cieszyć się grafiką...
Jest może na to jakieś rozwiązanie?
Pozdrawiam.
Dell 17R N7010 dziwny problem w grach.
- DELLMania
- Dellmania Admin
- Kontaktowanie:
Re: Dell 17R N7010 dziwny problem w grach.
Nie wstyd nie wiedzieć, lecz wstyd nie pragnąć swojej wiedzy uzupełnić.
Obsługa informatyczna firm. IT Company
Obsługa informatyczna firm. IT Company
Wróć do „Laptopy Dell Inspiron”