Strefa czasowa: UTC + 1
Teraz jest N maja 20, 2012 5:07 am

Nierozpoznany numer seryjny

Każdy z nas miał kontakt z serwisem producenta. Jakie są Wasze doświadczenia w relacjach z serwisem Dell? Opinie o serwisach laptopów, komputerów, serwerów. Jeśli nie wiecie czego możecie się spodziewać po serwisie - piszcie. Jakie są procedury serwisowe? Pytajcie.

Nierozpoznany numer seryjny

Postprzez Mike83 » Pt lut 03, 2012 9:01 am

Próbuję skontaktować się z serwisem Della przy czym muszę wpisać numer seryjny. Wpisując swój otrzymuję komunikat że numer seryjny jest nieprawidłowy.
Podobnie jest przy rejestracji produktu - ten sam komunikat.

S/N wpisuję ten sam który widnieje na odwrocie laptopa oraz na pudełku. Nie wiem dlaczego więc www Della go odrzuca.
Spotkaliście się z czymś podobnym?
Mike83

Re: Nierozpoznany numer seryjny

Postprzez damkol » Pt lut 24, 2012 11:46 am

Miałem kiedyś taki problem z D620. Aby przedłużyć gwarancję NBD musiałem podać S/N i ServiceTag - obu
Dell nie rozpoznawał. Musiałem skontaktować się telefonicznie z serwisem i podać oryginalny numer zamówienia
tego egzemplarza w Dellu. Jeśli sprzęt nie był zamawiany bezpośrednio w Dellu to należy zapytać sprzedawcy.
Autoryzowany sprzedawca nie może odmówić wydania takiego numeru - jeśli to zrobi należy o tym poinformować Della.
damkol

Re: Nierozpoznany numer seryjny

Postprzez Mike83 » Wt lut 28, 2012 2:09 pm

Dzieki za informacje. Sprobuje skontaktowac sie z sklepem gdzie kupilem komputer. Na fakturze nigdzie takiego numeru niestety nie widze.
Mike83

Powrót do Forum serwisowe - Serwis Dell i nie tylko.