przez maciek-n » Pn kwi 23, 2012 1:55 pm
Moje doświadczenia z zasilaczem do XPS L502X są niezbyt dobre. Oryginalnie otrzymałem zasilacz o numerze modelu BA130PE1-00, który to po pewnym czasie zaczął piszczeć i skwierczeć. Po skontaktowaniu się z numerem podanym w tym wątku, otrzymałem nowy zasilacz oznaczony numerem FA130PE1-00, jednak on również zaczął wydawać niepokojące dzwięki. Po 2 tygodniach zaczął piszczeć gdy komputer znajdował się w stanie uśpienia, a podczas obciążenia (karta graficzna pracująca na wysokich obortach) słyszalne były wyraźne trzaski. Ponownie skontakowałem się z pomocą techniczną, ale jedyna ich rada to było wysłanie mi kolejnego zasilacza (FA130PE1-00). Niestety zasilacz, mimo, że nowy, również hałasuje. Ponowny kontakt z obsługą był bezcelowy, gdyż pan z pomocy technicznej poradził mi, abym poczekał aż trzeci zasilacz zacznie jeszcze bardziej hałasować.
Moim pytaniem jest, czy zasilacz o modelu FA130PE1-00 działa poprawnie z waszym laptopem, a jeśli ktoś miał podobny problem do mojego, to jak rozwiązał go z pomocą techniczną. Z góry dziękuję za pomoc.
DELL XPS L502X