Strefa czasowa: UTC + 1
Teraz jest N maja 20, 2012 4:41 am

Dell mini 1011 i masa problemów

Problemy związane z: Laptop Dell Mini

Dell mini 1011 i masa problemów

Postprzez radeon151 » So kwi 02, 2011 9:13 am

Witam,
Jakiś rok temu kupiłem laptopa Dell mini 1011 ze względu na wbudowany modem 3G oraz dość atrakcyjną cenę. Po krótkim czasie użytkowania preinstalowany windows xp pro zaczął strasznie zamulać i zdecydowałem się na postawienie WindowZ'a gdyż jak dotąd nie miałem z nim żadnych problemów. Problem jednak się pojawił - brak sterownika do rzeczonego modemu 3G. Po rejestracji na stronie dell'a, podaniu numeru seryjnego laptopa itp, w zakładce sterowników nie było sterownika modemu, co więcej,dogrzebałem się do modelu tego modemu i próbowałem zainstalować z dystrybucji sterownika dla innego modelu della ale niestety nic z tego.
Ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać?

pozdrawiam,
Radek
radeon151

Re: Dell mini 1011 i masa problemów

Postprzez duszek » So kwi 02, 2011 12:04 pm

Najpierw podaj model karty WWAN, sterowniki są na karcie Twojego netbooka, do Dell Wireless 5540. Poza tym w innym miejscu są sterowniki do 5530 i 5520. Do pozostałych też pewnie będą. Druga sprawa: WindowZ nie jest legalną dystrybucją systemu Windows XP. Nikt nie zagwarantuje Ci pomocy technicznej (ani Dell ani Microsoft) do tego systemu. Nie łatwiej postawić od nowa goły XP Home Edition (i tak z pewnością nie używasz tego co ma Professional a nie ma Home Edition) i skonfigurować go do własnych potrzeb? WindowZ to nic innego jak XP ze zmodyfikowanymi ustawieniami domyślnymi i wodotryskami. To samo możesz uzyskać instalując goły system i odpowiednio go modyfikując (co jest legalne).
Dell Studio 1558: Intel Core i7 Q720, ATI Mobility Radeon HD 5470, 4 GB RAM, HDD 500 GB,
Microsoft Windows 7 Home Premium x64 ENG, gwarancja CAR 10.08.2012
duszek
Dellmania User

Powrót do Laptopy Dell Mini